organisatie & logistiek.

  • Leerlingen hebben een duidelijke interesse in toegepaste bedrijfscommunicatie die bereid zijn om mensen te ontvangen en verkoopgesprekken te voeren.
  • Ze voeren administratieve taken uit met de verwachte nauwkeurigheid en efficiëntie, tonen interesse in softwaretoepassingen en reageren flexibel op diverse opdrachten.
  • Ook leerlingen die interesse hebben in uitvoerende taken binnen de logistieke sector zoals de ontvangst en opslag van goederen; leerlingen leren werken met interne transportmiddelen zoals een steekwagen.

In de studierichting ‘Organisatie en logistiek’ maken leerlingen kennis met mogelijke toekomstige beroepenvelden binnen verkoop, administratie en logistiek. De focus ligt daarbij op communicatieve vaardigheden (in functie van onthaal en verkoop), administratieve vaardigheden (in functie van onthaal) en uitvoerende taken (binnen logistiek).

Logische studiekeuze in de 3de graad: Organisatie en logistiek uit de tweede graad is inhoudelijk verwant met de volgende studierichtingen in de derde graad:

  • Logistiek
  • Onthaal, organisatie en sales

Lessentabel.

3e4e
Cluster PIT
Wiskunde, Natuurwetenschappen, Toegepaste Informatica, Aardrijkskunde, STEM
44
Cluster PIT
Nederlands, Engels, Geschiedenis, Burgerschap
55
Levensbeschouwing22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands11
Artistieke expressie1
BUB-coaching1
Specifiek gedeelte
Toegepaste Informatica33
Toegepaste Economie99
Nederlands22
Engels11
Frans22
Vrije ruimte
Project: STEAM12
BUB-coaching*1
*: volgens de talenten van de leerlingen. BUB= begeleid, uitdiepen, bijsturen