schoolvisie.

“Wij willen een school zijn waar leerlingen graag en goed leren en leven.”

We streven naar het creëren van een leer- en leefomgeving waarin leerlingen niet alleen graag naar school gaan, maar ook uitblinken in wat ze doen.

Onze school, GO! atheneum Herzele, is een toegewijde leeromgeving waar we streven naar excellentie in onderwijs en de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling. Onze visie is gebaseerd op een sterke betrokkenheid bij de kernwaarden van het GO! en de specifieke behoeften van onze leerlingen.

Ontdek de 4 kernwaarden van onze school:

Welbevinden. Wij streven ernaar om een school te zijn waarin het welbevinden van onze leerlingen centraal staat. We willen dat onze leerlingen zich gelukkig, veilig en gewaardeerd voelen, omdat we geloven dat dit de basis vormt voor een succesvolle leerervaring.

Groei mindset. We koesteren een groeimindset bij onze leerlingen en het team en moedigen hen aan om uitdagingen aan te gaan en te leren van hun ervaringen. We geloven dat iedereen kan groeien en ontwikkelen.

Zelfsturing. We ondersteunen en begeleiden onze leerlingen om zelfsturend te worden in hun leerproces. Dit betekent dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leren en hun eigen doelen stellen.

Ambitie. We moedigen onze leerlingen aan om ambitieus te zijn en het beste uit zichzelf te halen. We willen dat ze streven naar persoonlijke excellentie en succes in hun studie en toekomstige loopbaan.

onderwijs van de toekomst, nu reeds in Atheneum herzele.

Atheneum Herzele begon 4 jaar geleden met lesgeven in 1OK! & 1KAZ met het Flipped Classroom principe. Neem een kijkje achter de schermen in de volgende video’s van dit uiterst succesvol initiatief.

pedagogisch project van het GO!.

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap onderscheidt zich van alle andere onderwijsnetten door zijn uitdrukkelijk neutraal en pluralistisch karakter. Zijn fundamentele opdracht is de vrije schoolkeuze waarborgen.

Dat betekent concreet dat de scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap hun deuren openzetten voor alle kinderen, ongeacht hun geslacht, afkomst, aard of overtuiging. Alle kinderen hebben immers recht op kwaliteitsvol onderwijs met respect voor ieders ideologische, filosofische en godsdienstige opvattingen.

scholengroep 20.

Als scholengroep zetten we actief in op vernieuw(en)de klas- en schoolorganisaties, we bieden geïndividualiseerde groeitrajecten voor elke leerling als beste springplank voor de toekomst. Onze leerkrachten zijn gepassioneerd en engageren zich tot levenslang leren.