schoolteam.

Atheneum Herzele heeft een team van enthousiaste leerkrachten en medewerkers die steeds het beste in de leerlingen naar boven halen.

zorg & clb.

Mocht u vragen of zorgen hebben over de ontwikkeling van uw kind, dan kan u altijd contact opnemen met de leerkracht of de zorgcoördinator op school. Als er extra ondersteuning of advies nodig is, kunnen wij het CLB inschakelen.

Leerlingenbegeleiding.

De leerlingbegeleider observeert klassituaties in functie van een hulpvraag. De leerlingbegeleider is een (steeds bereikbaar en laagdrempelig) aanspreekpunt voor de leerlingen. De leerlingbegeleider ondersteunt en begeleidt leerlingen met individuele zorgvragen, leer –en/of gedragsproblemen.

Leerlingbegeleiding is het begeleiden van de ontwikkeling van de leerlingen. Dit kan op verschillende niveaus: In de klas – hierbij kijkt de leerkracht wat een leerling in de klas nodig heeft voor een fijne schooltijd met een optimale leerontwikkeling.

Leerlingenraad.

Je kind kan op heel wat manieren deelnemen aan het schoolleven. In veel scholen is er bijvoorbeeld een schoolkrant, een overleguurtje met de leraar, een ideeënbus … Of je kind kan meewerken aan de leerlingenraad.

Scholengroep 20.

Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen is een GO! schoolbestuur met 10 basisscholen en 5 secundaire scholen in de regio Brakel, Geraardsbergen, Herzele en Zottegem.