Dynamisch en innovatief onderwijs
Sedert 1 september 2017 gingen we op de campus te Herzele binnen de eerste graad van start met een totaal nieuwe pedagodische- en didactische aanpak, een aanpak die zeer nauw aansluit bij de onderwijshervorming binnen de eerste graad die wordt geïmplementeerd vanaf september 2019.
Binnen deze aanpak doorlopen de leerlingen een flexibel leertraject en is er tijdens de BUB-uren ruimte voor remediëring en uitdieping van de leerstof.
De leerkrachten werken in teamteaching en staan TUSSEN de leerlingen. Hierdoor verandert het frontale lesgeven (met één leerkracht vooraan in de klas) in een boeiende interactie tussen leerling en leerkrachten en wisselen korte instructiemomenten af met leren op eigen tempo. Er wordt afgestapt van een klassieke indeling van lesuren en vakken.
De leerlingen gaan aan de slag met weekplanningen binnen een cluster taal & cultuur met de vakken Nederlands, Frans, Engels en geschiedenis en een cluster wetenschappen & techniek met de vakken wiskunde, natuurwetenschappen, techniek en aardrijkskunde. De leerlingen kiezen zelf hun plaatsje in een moderne-, moduleerbare- en uitdagende klassetting.
De zorg voor elke leerling vormt een belangrijk accent binnen de aanpak. Bij aanvang van het schooljaar wordt aan elke leerling een coach toegewezen. De coach is een leerkracht van het kernteam. Hij/zij is een vertrouwenspersoon en zorgt voor een optimaal socio-emotioneel functioneren van de leerling op de school. De coach is tevens het eerste aanspreekpunt voor de ouder.
Voor de vakken lichamelijke opvoeding, crea & art en levensbeschouwing krijgen de leerlingen nog steeds de lessen van specifieke vakleerkrachten.