5de en 6de Natuursteen en Interieur

Foto's
Profiel
Wat leer je?
Wat na?
Lessentabel
Foto's

Nog geen foto's beschikbaar.

Profiel

Je hebt een vooropleiding bouw achter de rug. Je bent vooral geboeid door de schoonheid van de stenen? Je wenst met die harde materie aan de slag te gaan! Je verkiest een praktische opleiding boven een zuiver theoretische opleiding.

 

Heb je nog geen vooropleiding bouw, maar je zou wel willen starten in met deze unieke opleiding? Dit kan: we houden steeds rekening met jouw beginsituatie en voorzien indien nodig aangepaste oefeningen. 

Wat leer je?

In de praktijkopleiding leer je ruwe stenen omvormen tot bouwelementen zoals dorpels, bogen, sokkels. Je leert er ook platen omvormen tot vensterbanken en vloerplaten.

 

De steensoorten die in ruwe vorm en in standaardmaten aankomen dien je eerst op maat te zagen. Daarna ga je over tot oppervlaktebewerkingen zoals kloven, zagen, boucharderen en afwerken zoals vlammen, zoeten en polijsten.

 

In het 5de jaar leer je ook de manuele technieken. In het 6de jaar ligt de nadruk vooral op de machinale bewerkingen.

 

Heel belangrijk in deze opleiding zijn uiteraard de stages. Deze vangen voor de leerlingen van het 5de jaar aan vanaf januari, telkens op donderdag. Voor leerlingen van het 6de jaar start hun stage al vanaf september. Deze stageperiodes worden ook aangevuld met blokstages.

Wat na?

In de 3de graad natuursteen en interieur scholen we je om tot natuursteenbewerker. Je kan je diploma behalen binnen het 7de specialisatiejaar renovatiebouw.

Lessentabel

3DE GRAAD

5 DE JAAR 6 DE JAAR
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Project Algemene Vakken (PAV) 4 4
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
Praktijk 14 10
Theorie 7 7
Stage  8
Elektrische aansluittechnieken 1 1
Totaal 36 35