3 + 4 e-STEM

Foto's
Profiel
Wat leer je?
Wat na?
Lessentabel
Foto's

Nog geen foto's beschikbaar

Profiel

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk. e-STEM is een praktijkgerichte studierichting voor leerlingen met een grote affiniteit voor elektriciteit.

Wat leer je?

In het e-STEM –traject specialiseren leerlingen zich in de toepassing van STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) binnen het studiegebied elektriciteit en elektronica.


In deze e-STEM-opleiding gaat men in het vak ‘STEM-project’ aan de slag met de theoretische achtergrond uit de vakken natuurwetenschappen, wiskunde en techniek. Leerlingen realiseren praktische toepassingen waarbij elektriciteit en elektronica een centrale rol spelen. Drones, 3D printers, balancerende robots, racewagens op zonne-energie, intelligente protheses, apps ontwikkelen,... Je kan het zo gek niet bedenken of het komt aan bod in de unieke studierichting e-STEM!

 

Het inzetten op technologie en vernieuwing ligt het Atheneum Herzele duidelijk nauw aan het hart. Zo werden van november tot februari op woensdagnamiddag wekelijks 21 jongens en meisjes op de school verwelkomd uit het 5de en 6 de leerjaar. Tijdens de Junior Techniekacademie ontdekten zij de wondere wereld van technologie en bouw. Vol enthousiasme ging men aan de slag met de 3D-printer, leerde men metselen, werd een waterrakket gebouwd en ontwierp elke deelnemer een designlamp.

 

Je maakt kennis met elektriciteit en installatieleer waarbij de nadruk eerst ligt op de praktijk en dan pas op theorie. Je leert:

 

  • over elektriciteit in woningen
  • lichtbronnen en verwarmingstoestellen installeren
  • schakelborden plaatsen
  • elektrische leiding leggen
  • defecten opsporen en herstellen

 

Wat na?

Na de 2de graad e-STEM kun je verder in de 3de graad elektronische installatietechnieken.

Lessentabel

3 de + 4de jaar e-Stem

3 est

4 est

Basisvakken    
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis  1 1
Godsdienst/Zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding
Nederlands
Toegepaste informatica 1 1
Wiskunde 3
Richting gebonden vakken    
Natuurwetenschappen 1
STEM  2
Elektriciteit / Elektronica  13 13 
Totaal 34 34