GO! Atheneum Herzele trots op engagement van leerlingen zorgkundige 

Op woensdag 20/01 werden de 50 bewoners en het personeel van het Herzeelse WZC Ter Leen Eclips gevaccineerd. Daaronder ook drie 7de-jaars leerlingen thuis- en bejaardenzorg van het Atheneum Herzele. 

“Fay Verbruggen, Sara Boterberg en Susan Neda lopen al sinds begin september op donderdag en vrijdag een alternerende stage in het woon- en zorgcentrum. Als laatstejaars deden ze enorm veel ervaring op in deze uitzonderlijke omstandigheden. De praktijkervaring die ze meenemen, is onbetaalbaar”, benadrukt Sandy Maegerman, directeur van het Atheneum Herzele. 

“De leerlingen hebben de voorbije maanden meer dan ooit bewezen dat ze klaar zijn voor de job in de zorg. Zelfs tijdens de corona-uitbraak die we hier jammer genoeg kenden, bleven ze met evenveel enthousiasme en overgave hun werk verderzetten. Het was dan ook meer dan logisch dat zij, samen met de eerstelijnszorgverleners en vaste vrijwilligers, meteen in aanmerking kwamen voor de extra dosissen die we uit de flacons konden halen”, vult Inge Cooreman, campusverantwoordelijke WZC Ter Leen Eclips, aan.
De leerlingen hebben er dankzij hun succesvolle stage alvast weekendwerk op de kop kunnen tikken en mogen aan het einde van het schooljaar solliciteren om als zorgkundigen aan de slag te gaan. 

“Ik ben bijzonder fier op de inzet van deze toekomstige zorgkundigen. Ze beseffen hoe belangrijk hun job is en bleven professioneel in alle omstandigheden. We hebben zorgkundigen met deze ingesteldheid meer dan ooit nodig”, vult Sandy Maegerman aan.