GO! Campus Herzele zamelt maar liefst 1525 euro in voor Rode Neuzen Dag

Atheneum Herzele en basisschool De Trampoline beleefden vandaag de apotheose van een 4-wekenlang, intensief Rode Neuzen-project.

Honderden leerlingen en leerkrachten kleurden van kop tot teen rood!

De afgelopen weken werden honderden gadgets verkocht. De leerlingen van het 2de jaar moderne project organiseerden een heuse verkoopactie. De gehele campus zette deze week tijdens de lessen het thema mentale gezondheid in de kijker.
Maar de echte kers op de taart werd het slotevent van vandaag. 

 Maar liefst 4 weken lang trokken leerkrachten en meer dan 100 leerlingen tijdens de middagpauzes naar de sporthal van de campus om er een Rode Neuzen-schooldans in te oefenen. De opvoering van de dans vormde het slotmoment van de actie. Voor een van de leerlingen van het Atheneum Herzele was dit een bijzonder moment. Amber is een blind meisje uit 1OK! en voor haar was deelnemen aan de schooldans een persoonlijk doel. Zij gaf dan ook volop het beste van zichzelf!

Het bedrag, opgehaald door de verkoop van de gadgets, wordt integraal gestort aan het Rode Neuzen Fonds. De resterende som, verzameld door de acties, zal campus GO! Herzele investeren in een project om het mentaal welzijn van de leerlingen te verhogen.
Er komt immers een heuse prikkelbar op de campus. Deze ruimte zal ingericht worden met zitzakken, een boksbal, een boodschappenmuur,… Leerlingen kunnen er heen wanneer ze zich even willen verwijderen van de vele prikkels die tijdens een schooldag bij hen binnenkomen.

Het knalrode slotevent was een waar schot in de roos en betekent meteen ook de start van een veelbelovend vervolg.
Meer info over de Roden Neuzen Dag van het Atheneum Herzele en De Trampoline vindt u op de websites en de Facebokpagina van de scholen.