STEAMlab van het GO! Atheneum Herzele bruist ook tijdens de zomervakantie van de activiteit

Terwijl het in heel wat middelbare scholen opmerkelijk stil is, bruist het deze week aan het Atheneum Herzele van de activiteit.

Een twintigtal meisjes en jongens tussen 9 en 14 jaar leven zich er creatief uit in het STEAMlab van de school. 
STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Leerkrachten en oud-leerlingen van de school nemen de ondernemende jongeren mee in de wondere wereld van de exacte wetenschappen, techniek & technologie, mét zelfs een knipoog naar sport.

De sportdienst van de gemeente Herzele en het GO! Atheneum Herzele slaan de handen in elkaar voor dit succesvolle, unieke project.

De deelnemers leren de basis van het programmeren en zetten op deze manier het besturingssysteem van de lasercutter in werking, om zo de gekste ontwerpen te realiseren. Elke deelnemer slaagt er in om het bibberspel in elkaar te knutselen. Lukt dit ook met de robotvlieg vragen ze zich af? Vol passie, concentratie en als echte uitvinders gaan ze allen de technologische uitdagingen aan.

Tussendoor leren de jonge experten met een drone vliegen en lanceren zij een zelfgemaakte waterraket. In de namiddag staan telkens sportactiviteiten op het programma.

Tijdens deze unieke, vernieuwende en uitdagende week komt de (sport)wetenschapper in elke deelnemer naar boven. Boeiend om te zien hoe door techniek en technologie de jongeren onderzoekend, innovatief, praktijkgericht én creatief bezig zijn.

Voor meer beelden kan je terecht op de Facebookpagina van de sportdienst van de gemeente Herzele.