GO! Atheneum Herzele gaat internationaal met specialisatiejaar wegenbouwmachinist

Onderwijsvernieuwing staat al opeenvolgende schooljaren hoog op de agenda van het Atheneum Herzele. Zo trekt de school voor de praktijkrichtingen bijvoorbeeld resoluut de kaart van het werkplekleren en is er een voortdurende wisselwerking tussen de school en het bedrijfsleven.

Dankzij een nauwe samenwerking met Constructiv, een dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, krijgt de school specifieke ondersteuning voor de bouwopleidingen.

Het Borsbeekse bedrijf Vking leverde via Constructiv een splinternieuwe wiellader voor de opleiding bouwplaatsmachinist en het specialisatiejaar wegenbouwmachinist. De motor van de wiellader voldoet aan de laatste milieueisen én wordt ingezet om alle basisoefeningen, horende bij de opleiding, uit te voeren.

Dankzij de nauwe samenwerking met Volvo dealer Vking kregen de leerlingen van het specialisatiejaar wegenbouwmachinist zelfs het aanbod om een uniek bezoek te brengen aan de Volvo construction fabriek in het Duitse Konz. 
De leerlingen kregen de kans om splinternieuwe machines te testen en de nieuwste technieken te ontdekken. Het indrukwekkende bezoek aan de fabriekshallen met bijna 1000 werknemers bracht de leerlingen heel wat nieuwe inzichten bij. 
De nauwe contacten met meegereisde aannemers én het ontdekken van de nieuwste internationale technieken boden de leerlingen wegenbouwmachinist een unieke blik op de toekomst.