Dag van de actieve burger: GO! Atheneum Herzele organiseert verwendag voor dementerende senioren

Het GO! roept woensdag 3 april uit tot de dag van de actieve burger. Maar liefst 10.000 leerlingen uit meer dan 85 verschillende scholen ondersteunen vandaag het initiatief tot actief burgerschap.GO! Atheneum Herzele liet als geëngageerde, vernieuwende school dit initiatief uiteraard niet aan zich voorbijgaan.


De leerlingen van het 7de jaar thuis- en bejaardenzorg organiseerden een verzorgingsdag in het WZC Ter Leen. Zij brachten samen met de dementerende zorgvragers een bezoek aan het erfgoedhuis De Pastorij in Borsbeke.

De senioren en leerlingen werden verwelkomd door de bestuursleden van de heemkundige kring De Hellebaard. Centraal stond de voorstelling van de reminiscentiekoffers gemaakt door de leerlingen. Reminiscentie betekent het bewust ophalen van herinneringen. De koffers bevatten oude materialen, muziek en foto’s uit de oude doos. De organiserende leerlingen, bestuursleden en senioren beleefden een heerlijke namiddag vol fantastische herinneringen. De zelfgemaakte taarten en de rondleiding langs de oude ambachten doorheen het museum zorgden voor de kers op de taart.

Het initiatief van de dag van de actieve burger kwam er binnen het GO! naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het GO! onderwijs. De unieke samenwerking tussen de leerlingen van het Atheneum Herzele, het woonzorgcentrum en de heemkundige kring is een mooi staaltje van hoe samen leren samenleven er kan uitzien!