GO! Campus Herzele organiseert klimaatwandeling door centrum van de gemeente

Het Atheneum Herzele, de KAZ-klas en basisschool De Trampoline trokken op dinsdagnamiddag 12 februari door de Herzeelse straten tijdens een zelf georganiseerde klimaatwandeling.

De leerlingen van de Herzeelse GO! campus vroegen tijdens de Dikketruiendag met hun persoonlijke klimaatactie aandacht voor een beter leefmilieu. 
Op initiatief van de leerlingenraad stapten meer dan 550 leerlingen van de lagere en de middelbare school door de centrumstraten richting Wattenfabriek. Daar overhandigden zij hun engagementsverklaring aan burgemeester Johan Van Tittelboom en schepenen Jan Van Damme, Ronny Herremans en Heidi Knop.

Klimaatwandeling

De leerlingen van het Atheneum Herzele, de KAZ-klas en basisschool De Trampoline engageren zich in het belang van het klimaat tot een verdere vergroening van de campus, zullen nog meer inzetten op sorteren/recycleren en schakelen over naar gerecycleerd papier. Aan de burgemeester en schepenen vragen zij om te investeren in voldoende vuilnisbakken in de omgeving van de school.

Maar het belangrijkste actiepunt van de GO! scholen is hun vraag aan de gemeente om mee de schouders te zetten onder een fietspoolproject voor de Herzeelse schoolgaande jeugd. Samen streven naar meer fietsers en minder auto’s aan de schoolpoort, maakt het voor iedereen veiliger en milieuvriendelijker. Het Pendelfonds kan een mooie stap in de goede richting zijn.

Met deze meer dan geslaagde klimaatwandeling willen de leerlingen van basisschool De Trampoline, KAZ-klas en Atheneum Herzele extra in de verf zetten dat zowel jong als oud kunnen werken aan een beter klimaat. Vele kleine beetjes maken immers een mooi verschil voor de toekomst van deze jongeren.

Klimaatwandeling