GO! Atheneum Herzele beloont voorbeeldige leerlingen met SODA-attest

Het Atheneum Herzele reikte aan 45 leerlingen een SODA-attest uit tijdens een plechtige proclamatie in CC De Steenoven. Dit SODA-label staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude.

Soda_attest

Vanaf het vierde middelbaar

Een SODA-attest krijgen kan vanaf het vierde middelbaar. Het is een beloning voor leerlingen uit het technisch en beroeps secundair onderwijs met een positieve professionele attitude. Vier kier per jaar krijgen de leerlingen bij hun klassieke rapport met cijfers een tussentijdse stand van zaken voor SODA. Zij moeten een A behalen voor de vier dimensies.

Binnen de onderwijsvernieuwingen die de voorbije jaren werden doorgevoerd aan het Atheneum Herzele staat het positief motiveren en belonen van de leerlingen centraal. Dankzij een samenwerking met de bedrijfswereld krijgen leerlingen met een SODA-attest meer werkkansen. Dit voor vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk en zelfs vaste jobs. Het behalen van een SODA-label is dus een win-win situatie. Zowel voor de school, de leerling én de bedrijfswereld!