GO! Atheneum Herzele spant de kroon tijdens gedichtenwedstrijd van de gemeente

Op donderdag 25 januari werden in de Herzeelse Wattenfabriek de winnaars bekend gemaakt van de gedichtenwedstrijd naar aanleiding van de nationale gedichtendag.

Maar liefst 3 leerlingen van het Atheneum Herzele vielen in de prijzen! De jury was dan ook bijzonder gecharmeerd door het poëzietalent van de school.

Het thema van de gedichtendag was dit jaar (T)HUIS. Alle ingezonden gedichten werden per categorie beoordeeld door een externe jury. Binnen de categorie ‘2de graad secundair onderwijs’ slaagde Marthe Vandewiele uit 4 e-STEM er in om als enige leerlinge van het Herzeelse secundair onderwijs een eervolle vermelding te krijgen!

Dat het Atheneum Herzele een school is waar cultuur, taal en poëzie bovenaan de agenda staan kwam extra in beeld door de deelname van Kelly Musabyimana en Neyamatullah Neda uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers. Beide jongens verblijven nog maar een paar maanden in België, schreven een pakkend gedicht over hoe België hun nieuwe (t)huis is en slaagden er in om genomineerd te worden door de jury!

Alle winnaars en genomineerden kregen een leuk boekje in de vorm van een huis met daarin alle gedichten. De winnende gedichten staan ook te pronken op de ramen van De Wattenfabriek.