GO! Atheneum Herzele en KAZ-klas: 10 op 10 voor kerstsfeer en gezelligheid

De laatste lesdag voor de kerstvakantie kreeg op het Atheneum Herzele en in de KAZ-klas een feestelijk tintje.

Bij aankomst werden alle leerlingen verwend met warme chocolademelk en koffiekoeken. Het gezellige kerstontbijt zette meteen de toon voor de verdere voormiddag.

Alle leerlingen, over leerjaren en studierichtingen heen, volgden verschillende workshops waarbij de thema’s verkeer en gezondheid centraal stonden.

Voor de leerlingen van het 1ste jaar KAZ-klas werd tijdens de workshops vooral de nadruk gelegd op zich veilig verplaatsen per fiets in de schoolomgeving. Het 2de jaar KAZ-klas, 1 OK! en 2 OK! stortte zich vol enthousiasme op het project rookvrije klassen. Tijdens een gezelschapsspel kwamen zij meer te weten over hun ademhaling. De leerkrachten LO leerden hen via doe-activiteiten het effect kennen van roken op de conditie. En via wetenschappelijke proefjes, waarbij ze zelf de proefpersonen waren, leerden ze over het effect van tabaksrook op de luchtwegen.

De leerlingen van het 3de en 4de middelbaar werden ondergedompeld in de gevarenwereld van de dode hoek. Zij speelden de quiz ‘veilig in het verkeer’ en ontdekten tot slot proefondervindelijk de gevaren van omgevingsfactoren in het verkeer.

Bij de leerlingen van het vijfde, zesde en zevende middelbaar kwamen, via de organisatie ‘Met Getuigen onderweg’, verkeersslachtoffers vertellen over hun ongevallen en de gevolgen. Het werd zeer stil in de klaslokalen. De moedige getuigenissen lieten een diepe impact na op de leerlingen.

De projectvoormiddag zorgde voor heel wat dynamiek, enthousiasme en warmte op de GO! campus. Leerlingen en leerkrachten van het Atheneum en de KAZ-klas beoordeelden met 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid.