Video's

Projectdag rond respect

Op donderdag 24 november beleefden de leerlingen van de 1ste en 2de graad van de KAZ-klas en van het Atheneum Herzele een projectdag waarbij respect met, voor en door mekaar centraal stond.

In de voormiddag stond een voorstelling van Respect4you op de agenda. Met een recht-uit-het-hart sessie en het persoonlijk verhaal van een ex-gepeste leerden de leerlingen hoe zij zelf kunnen bijdragen tot een respectvolle groepssfeer en wat de gevolgen van pesten kunnen zijn.Na de voorstelling leefde meer dan ooit de bereidheid om zich in te zetten voor een school waarin niemand zich uitgesloten voelt.

De namiddag werd gevuld met een workshop van Mobile School vzw, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Een educatief medewerker van Mobile School bracht de verhalen van de straatkinderen tot bij de leerlingen en liet hen in een workshop de mobiele school uitproberen.

Het werd een meer dan geslaagde projectdag met respect als één van de kernwaarden van het PPGO (pedagogisch project van het GO!) als basisgedachte.


Video's Mannequin Challenge: welke klas doet beter?