Video's

Bezoek aan autosalon te Brussel

Op maandag 18 januari 2016 bezochten we met 6 BSO (harde sector) en met het 7de jaar Wegenbouwmachines het autosalon in Brussel.

We vertrokken om 8u30 allemaal samen naar het station van Herzele en gingen vervolgens met de trein richting Brussel-Zuid. Eenmaal aangekomen in Brussel namen we de metro naar de Heizel waar het autosalon plaatsvond in 11 van de 12 paleizen.

Alles ging heel vlot en zo kon onze tocht al om 10u30 beginnen in paleis 6. Daar konden we onder andere meteen alle nieuwe modellen van Ford bewonderen, namelijk de nieuwe Ford Fiësta ST en de nieuwe Ford Focus RS. Een merk dat in dit paleis ook een grote indruk maakte was ‘Jaguar’. Vooral de Jaguar F-Pace viel ons op, dit is namelijk de eerste SUV van de Britse constructeur. Het is eerder een praktische sportwagen dan een terreinwagen. Aangekomen in paleis 9 konden we de merken Toyota, Suzuki en Subaru bezichtigen. Vervolgens ging onze tocht verder naar paleis 7 waar de merken BMW en Mercedes-Benz tentoon gesteld werden. Hier vielen vooral de nieuwe plug-in hybride modellen van BMW op. Ook toonde het Duitse premiummerk voor de eerste keer in België de BMW M2. Deze compacte en sportieve coupé is de troonopvolger van de BMW 2002 turbo. In paleis 7 troffen we ook de nieuwe MINI Cabrio aan, die toch wel bij de jeugd behoort tot een van de persoonlijke favorieten. Onze tocht langs al deze wagens bracht ons naar paleis 11 waar merken als AUDI, SEAT, Volkswagen en Skoda te bewonderen waren. Het eerste deel van onze dag eindigde in paleis 12 waar het TECH TRACK plaats vond. Uiteindelijk gingen we terug naar paleis 6 waar we een hapje konden eten, want de middagpauze was reeds aangebroken.

Na onze lunchpauze was het tijd voor deel 2 van onze dag op het autosalon. Van paleis 6 ging het naar paleis 5 waar merken als JEEP, FIAT, Volvo, Lexus, Opel, Renault en Alfa Romeo hun wagens in de kijker zetten. De grote blikvanger op de Alfa Romeo stand was zeker en vast de Giulia Quadrifoglio, de langverwachte opvolger van de 159. Het bezoek aan deze stand was voor ons één van de toppers van ons bezoek aan het autosalon. Hierna gingen we naar paleis 4 waar we de merken Nissan, Hyundai, Peugeot en Citroën konden bekijken. Ook brachten we een bezoekje aan de Patio waar merken als Pioneer en Meguiars te bezoeken waren. Vervolgens kwamen we in paleis 8 terecht en daarna in paleis 3. In deze 2 paleizen konden we alle motormerken terugvinden. Als fervente motorfan waren deze paleizen voor mij de kers op de taart. Een bezoekje aan de Harley Davidson stand kon dan ook vast en zeker niet ontbreken. Tevens ging ik een kijkje nemen bij de standen van Triumph en Moto Guzzi. Onze bezoek aan het autosalon eindigde in Paleis 1 waar luxemerken als Porsche, Ferrari, Aston Martin en Lamborghini te bewonderen waren. Dit was dan ook vooral de zaal voor het kapitaalkrachtige publiek.

Na ons bezoek aan het autosalon gingen we moe maar tevreden terug huiswaarts. Eenmaal thuisgekomen keken we terug op een méér dan geslaagde schooluitstap, die zeker voor herhaling vatbaar is.


Video's Mannequin Challenge: welke klas doet beter?