AH ontvangt minister Alexander De Croo voor masterclass

GO! Atheneum Herzele ontvangt minister Alexander De Croo voor masterclass

Het Atheneum Herzele slaagde er dit schooljaar al meermaals in om nationale politici naar hun school te drijven. Na Caroline Gennez, Kurt De Loor en Gwendolyn Rutten kwam nu zelfs minister Alexander De Croo naar de school.

Alexander De Croo gaf aan de leerlingen van de 3de graad aso en tso een masterclass. politiek. Hierbij ging de vicepremier dieper in op zijn bevoegdheden Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post maar gunde hij de leerlingen ook vooral inzicht in het leven van een minister. Hij sprak over het belang van Europa omdat we deel uitmaken van 500 miljoen Europeanen die een sterke eenheid vormen naar de andere werelddelen toe. Ook zei hij dat reizen in Europa heel belangrijk was om te beseffen dat je bent omringd door andere landen, culturen en talen.

De leerlingen humane wetenschappen, elektronische installatietechnieken en moderne talen-wetenschappen stelden heel wat vragen aan de minister en reageerden na afloop zeer enthousiast. Of om het met de woorden te zeggen, die één van de deelnemende leerlingen na de masterclass op de Instagrampagina van de minister postte ‘Bedankt om langs te komen, het was een zeer leerrijke en interessant gastles!’.